Normalde bulgur pilavını soğan ve domatesli severim ve naneli:) Duru' nun mercimekli bulgur pilavını deneyince bu fikrimden vazgeçtim. Çünkü tadını gerçekten beğendim.
Nasıl yaptığıma gelirsek, gerçi paketin arkasında yazıyor ama ben gene de yazacağım ama benim yaptığımla:)
Ben tereyağ sevmiyorum o yüzden sıvıyağla yaptım. Yağ biraz kızınca paketin tamamını tencereye koyup kısık ateşte yaklaşık 2-3 dk kavurdum. Paketten bulgur ölçü olarak yaklaşık 1,5 su bardağı çıkıyor. Bu sebeple ben 3 su bardağı su koydum. Ardından tuz ve buzlukta daha önce yaptığım et suyundan bir miktar koydum. Suyunu çekene kadar pişirdim. Ama pişmeye yakın üzerine toz nane koydum. Piştikten sonra 15 dk dinlendirip servis yaptım.
Afiyet olsun.
İnstagram: Makyajli Kareler
Facebook: Makyajli Kareler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder