27 Aralık 2014 Cumartesi

LEVON KORDONCİYAN'LA BLOGGER ETKİNLİĞİ VE SMOKİN DEFİLESİ


 Merhabalar. Geçtiğimiz cumartesi günü Kuruçeşme The Market Bosphorus' ta düzenlenen Levon Kordonciyan blogger kahvaltısındaydım.


Harika boğaz manzarası eşliğinde hem kahvaltımızı yaptık hem de Levon Bey' le sohbet etme imkanımız oldu. Herkesle ilgilenip smokin ve frak hakkında bilgiler edindik.


Atatürk' ün smokinlerini diken ailenin 4. kuşak oğlu olan Levon Kordonciyan aile geleneğini devam ettiriyor. Ayrıca Kordonciyan smokinleri eski ABD Başkanı Obama' nın yanı sıra bir çok devlet başkanı ve dünyaca ünlü yıldızlar tarafından tercih edilen smokin markasının da tercihi.


Levon Kordinciyan;


"İyi bir smokin veya takım elbiseyi üzerinizde taşıdığınız zaman karşınızdaki kişiye konuşma hakkı vermezsiniz." 

 
Levon Kordonciyan' ın anlatımıyla smokin ve frak hakkında bilgileri aktarıyorum:
Gündelik hayatınızda takım elbise: kesinlikle pilesiz pantolon giymeniz ceketi mona yaka ise iki düğmeli sivri yaka,kırlangıç yaka ise tek düğmeli giymeniz, gömleği mümkün oldukça duble manşetli ve Milano yaka giymeniz sizi daha özel yapacaktır.
Yakanın saten ve mat olması, kumaşın özenle işlenmesi birbiriyle uyumlu olması kıyafeti özenli kılar. Pantolon şeritli , papyon ve kuşak yaka sateni ile veya takımın kumaşı ile bir; gömlek piliseli ve siyah düğmeli: işte iyi bir smokin budur, ve size heyecan vermesi gerekir.
Ayakkabılarınızı ince bağcıklı, çorabınızı takımınıza uygun ipek almanız ufak ayrıntılardır. Ceket, kilonuz ne ölçülerde olursa olsun vücudunuza oturması vatkalarınızın geniş olması gerekir.
Aksesuar olarak beyaz tercih edilmelidir. Papyon,kuşak, yelek ve eldiven birbirini tamamlayıcı özellikleridir. Mendil kesinlikle takılmaz. Eldiven sadece bir bayanı dansa kaldırdığınızda parmakta olmalı, sonra çıkartılmalıdır. Pantolon üstünüze kılıç gibi oturmalıdır. Önü açık kalır.
Frak; Yurtdışı davetlerinizde kullanımı üst seviyededir. Muhakkak smokin götürdüğünüzde de frağınızı yanınıza alın, çünkü her an lazım olabilir. Bu özel kıyafetleri bavula koymak yerine uçakta hostese verdiğinizde kendi özel kabinlerinde muhafaza edecektir. Böylece kırışma riskini ortadan kaldıracaksınız.
Açık renkli smokinleri muhakkak tek ceket olarak seçin, altına siyah pantolon seçin. Papyonu çift renkli seçebilirsiniz. Kuşağın ve mendilin siyah olması veya yanınızdaki bayanın elbise renginde olması sizi özel kılar.

Bu defilede kesinlikle bir erkeğin gerçekten de dolabında siyah takım ve gömleğinin olması gerektiğini anladım, gerçekten çok hoş duruyor. 

Ayrıca özellikle damat adaylarının mutlaka gitmesi gereken bir adres.

Bu keyifli gün için tüm ekibe çok ama çok teşekkür ederim.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder