25 Kasım 2013 Pazartesi

ÇATLAKLARLA SAVAŞ - LIERAC PHYTOLASTIL GEL




Aslında bu krem hamileler için üretilmiş ama çatlakları olan yada oluşabilecek olan her bayan bu kremi kullanabilir. 


Ürünün açıklaması şu şekilde:

Cildimizin yapıtaşları olan ve fibroblast hücresi tarafından üretilen elastin ve kolajen liflerinin kalitesinin düşmesi sonucu çatlaklar oluşur. Çatlak görünümü ergenlik, kilo değişimi ve hamilelik gibi hormonal değişimlerin yaşandığı dönemlerde meydana gelir. Hamilelikte 3. aydan itibaren çatlaklar ortaya çıkar ve hamileliğin son çeyreğinde çatlak oluşma riski daha da artar. Doğumdan sonraki dönemde de bu risk devam eder.

İçerik:
Fransız dermokozmetik markası LIERAC tarafından geliştirilen Phytolastil Gel fibroblast hücresi üzerinde etkili ilk çatlak karşıtı üründür. Aslanpençesi,, sarmaşık ve kırk kilit otunun yüksek konsantrasyonundan oluşan içeriği hücrelerdeki kolajen ve elastin proteinlerinin artmasına destek olur ve çatlak oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.


Uygulama:
Günde bir defa çatlak oluşumuna meyilli bölgelere (göğüs, karın, kalça ve üst bacak) masaj yaparak uygulanır. Hamilelik döneminde oluşabilecek çatlaklar için; hamileliğin 3. ayından itibaren kullanmaya başlanmalı ve hamileliğin sonrasında ilk regl dönemine kadar uygulamaya devam edilmelidir. Ayrıca
göğüslere uygulandığında yalnızca çatlak oluşumunu önlemekle kalmaz aynı zamanda sarkmayı da önler. 
Karın bölgesindeki kullanımında büyüyen bebek için herhangi bir yan etkisinin olmadığı, aynı şekilde göğüs bölgesindeki kullanımında da süt üretimine herhangi bir yan etkisi olmadığı klinik olarak test edilmiştir.



Benim yorumlarım ise;
Hamileliğimden bu zamana kadar bende herhangi bir çatlak oluşmadı. Ben her gün sürmeye çalışıyorum ama bazen yorgunluk ve bazen de çalışma saatim düzensiz olduğu için ara sıra iki günde bir kullandığımda oldu.

Ürün cilt tarafından 5 dakikadan az bir zamanda emiliyor. Yapış yapış bir his cilde sürüldüğünde oluşmuyor ama kremi sürdüğümüz elimizde biraz oluşabiliyor. Zaten sürdükten sonra elimizi yıkadığımız için ben sorun olarak görmüyorum.

Ürün tekli ve ikili paketler halinde satılıyor. Ben online eczanelerden  ikili fiyatını 80-90 TL gibi bir fiyata almıştım.

Kremin görünüşünü çekmiştim ama bulamıyorum akşama tekrar ekleyeceğim:)))
 


8 yorum:

  1. bebe yağı kullanmıştım bütün hamilelik boyunca en ufak bir çatlak bile olmadı... bu da var bende ama kullanamadım bir türlü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek yagini bende arada kullandım canim. Insallah bundan sonrasi için bendede olusmaz:))

      Sil
  2. Benimde aklımda olan bir ürün ama almadım hala şuan fito krem kullanıyorum hala çatlak yok arkadaşımda pahalı başka marka kullandı inanılmaz çatladı genetik faktörlerde önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fito kremi hic duymamistim. Insallah bundan sonrsi icinde olmaz:))

      Sil
    2. Bende bir blog arkadaşımızda okumuştum denemek için aldım birde doktora yazdırınca epey uygun ergenlik çatlağındada kullanılıyomuş ben baya memnunum

      Sil
    3. Aaaaa güzelmiş:)) bende deneyeyim:))

      Sil
  3. Bende dün siparişini vermiştim, hep biyerde rastlasamda yorumlarını okuyabilsem diyordum, harika oldu yazın teşekkür ederim.. 2,5 aylık hamileyim başlasam sorun olmaz... çatlaksız atlatmak dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım Allah saglikla bebislerimizi kucagimiza almamizi nasip etsin inşallah :-) bence kreme basla bende o zamanlar başlamıştım

      Sil